Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

WebExpo 2024: Ohlédnutí za Konferencí plnou Inspirace

Letošní konference WebExpo opět přinesla spoustu inspirace, nových poznatků a skvělých příležitostí k networkingu. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších momentů.

Středa: Start s Adrenalinem a Inspirací

Konferenční středa začala ve velkém stylu díky úžasné akrobatické show na slackline. Slackshow byla výborná, dech-beroucí podívaná, která přítomné napumpovala energií a nadšením pro nadcházející přednášky.

Michal Pastier: How to Start/Restart a Brand for Global Success

Michal Pastier, slovenský marketér a autor bestselleru Žltá kniha budovania značky, měl asi nejlepší přednášku prvního dne. Na několika příkladech ukázal, jak správně budovat značku a rebrandovat z chaosu do uceleného brandu. Sdílel také příklady světově známých značek, kterým pomáhal s rebrandingem. Jeho kniha už vyšla i v češtině a já si ji určitě pořídím.

Yannic Kilcher: Building & Selling AI Products

Yannic Kilcher, propagátor a mentor v oblasti AI/ML, přednesl velmi zajímavou přednášku. Mluvil o tom, že mnoho AI-based nebo AI-powered aplikací není schopno se prodat, protože jim chybí skutečná hodnota. Ačkoli je Yannic velkým propagátorem AI, upozornil na to, že současný „AI hype“ pomalu končí. Podle jeho názoru není třeba mít všechno „AI powered“ a ne každá aplikace potřebuje AI chatbot. Ukázal i několik vtipných failů AI, jako například když Google doporučil jíst kamení nebo používat lepidlo na pizzu.

Petr Brzek: Building a LLM Chatbot with Confidence

Petr Brzek ve své přednášce shrnul komplikace při vývoji LLM chatbotů a představil nástroj Langtail, který jeho tým vyvíjí. Tento nástroj rozhodně stojí za pozornost.

Byl to inspirativní den plný nových poznatků a skvělých lidí.

Čtvrtek: Technické Hloubky a Právní Perspektivy

Michal Špaček: Use fetch metadata to solve modern problems

Michal představil Sec-Fetch (nebo Fetch Metadata) hlavičky, které prohlížeče používají k označení původu a kontextu HTTP požadavků. Pro ne-developery možná dost technická, ale rozhodně zajímavá přednáška z oboru bezpečnosti, které se Michal věnuje už fůru let.

Krasimir Tsonev: So I’m a senior developer, and…

Krasimir na několika názorných ukázkách předvedl, jak by měl přemýšlet programátor, který se chce právem označovat za „seniora“. Myslím, že vyprsknu smíchy pokaždé, když někde uslyším „but I’m a senior developer“

Petra Dolejšová:Generative AI tools and the law: Where is EU heading?

Kolem EU AI Act se točí strašná fůra polopravd a předsudků, ale vypadá to, že to ve finále nebude až tak hrozné. No ale nerad bych předbíhal, uvidíme, co přinese samotná realizace. Myslím, že ještě dnes polykáme hořké sliny z GDPR, cookie barů apod.

Jirka Bachel: How to self-fund a startup?

Startupová hra je šílený kolotoč, který bez milosti vykopne více než 95% účastníků. Pokud na to nemáte žaludek, rozhodně nenastupujte. Jirka ví moc dobře, o čem mluví

No, ono vlastně ani ty zbývající cesty (způsoby financování) nejsou o moc snazší, chce to holt výdrž a silný žaludek 🙂 

Naprosto souhlasím.

Závěrem

WebExpo 2024 byla opět událostí, která přinesla množství inspirace, nových poznatků a příležitostí pro osobní i profesní růst. Těšíme se na další ročník a doufáme, že se tam opět setkáme s mnoha zajímavými lidmi a nápady.

Skilleto, váš partner v kariérním růstu, je hrdým partnerem WebExpo Conference.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *