Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Ochrana soukromí a identity, anonymizace profilu

Je smutným faktem, že jakmile si někdo založí profil na pracovním portále, pak často dostane nálepku „zrádce“, který se chystá „utéct jinam“. Přitom jeho motivace může celkem prostá – být v obraze, vědět jaké pozice či jen technologie jsou aktuálně v trendu, jaké platové ohodnocení jsou nabízeny a další informace.

Potenciální uživatel pak nezřídka upustí od záměru založit si profil – právě z obav vyzrazení své identity. Na Skilleto.cz plně chápeme tyto obavy a proto už od prvotního spuštění přicházíme hned s několika mechanismy, které pomáhají předcházet podobným nepříjemným nedorozuměním.

Zájem o nové pracovní příležitosti

Rozlišujeme tři možné úrovně zájmu o nové pracovní příležitosti:

  • Podívám se, ale nic neslibuji – toto je výchozí stav, který bude Vašemu profilu nastaven. Je poměrně výmluvný: pokud Vám bude nabídnuta nějaká pracovní příležitost, pak se na ni možná podíváte, ale rozhodně neslibujete, že se o ni budete aktivně ucházet.
  • Ano (aktivně hledám) – v současné době aktivně hledáte novou práci nebo kontrakt.
  • Ne (nehledám) – novou práci nebo kontrakt nehledáte. Pokud budete osloveni s nabídkou, pak ji s největší pravděpodobností odmítnete.

Požadovanou úroveň můžete svému profilu nastavit v sekci Preference.

Ochrana soukromí a anonymizace

Vaše kontaktní údaje a uložené dokumenty (např. životopis, motivační dopis apod.) chráníme vždy a za všech okolností. Zpřístupnit je můžete pouze sami. Kontaktní údaje zpřístupníte např. projevením zájmu o pracovní pozici. Ať už se jedná o pozici, o kterou máte sami zájem nebo o pozici, jenž Vám byla nabídnuta a Vy jste tuto nabídku přijali. Uložené dokumenty jsou chráněny ještě více – přístup k nim udělíte jedině tak, že je vědomě přiložíte ke zprávě, kterou odesíláte v rámci výběrového řízení. Za jiných okolností nejsou uložené dokumenty nikomu přístupné a to ani v případě projevení zájmu o pozici.

Ostatní, potenciálně citlivé, údaje Vašeho profilu pak můžete dále volitelně anonymizovat. Opět nabízíme hned tři úrovně anonymizace:

  1. žádná – Váš profil bude zobrazen tak, jak jej vidíte. Tato úroveň je výchozí, neaplikujeme anonymizaci, pokud si to sami nepřejete.
  2. částečná – skryjeme Vaše příjmení (zkrátíme jen na iniciál – např. místo „Jan Novák“ zobrazíme pouze „Jan N.“), dále skryjeme Vaše foto a názvy společností z Vaší pracovní historie.
  3. úplná – vše jako u částečné anonymizace a navíc skryjeme Vaše i křestní jméno. Zůstanou tak pouze iniciály. V případě Jana Nováka tedy jen „J. N.“.

Nastavení míry anonymizace profilu je k dispozici v sekci Základní informace, kde je zároveň možnost zobrazení náhledu profilu s aplikovanou anonymizací.

Jsme Skilleto.cz – chytrý pracovní portál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *